פירות יער קפואים הם דרך מצוינת לשימוש עבור מנות כמו גלידה, שייקים או סורבה. פירות יער קפואים יכולים להיות אלטרנטיבה מצוינת לטריים. הם לרוב זולים יותר וקלים יותר להשגה, ועדיין יש להם את כל אבות המזון הטובים. להלן 10 דרכים נפלאות להשתמש בהם.
-
קראמבל פירות יער – בתבנית אפייה, שכבות פירות יער קפואים. מערבבים יחד שיבולת שועל, סוכר חום, ממרח מופחת שומן ושקדים קצוצים לציפוי. אופים בתנור על 180 מעלות עד שהחלק העליון מזהיב. מגישים עם גלידה עם פחות שומן.
-
ארוחת בוקר חמה עם פירות יער – הוסף לדייסה שלך 1/4 כוס אוכמניות קפואות. אפשר לעשות זאת ממש בקערה במיקרוגל או בתום הבישול בסיר. דבש ויוגורט מוזלפים מעל דייסת פירות יער הם דרך טובה לאכול אותה.
-
לביבות פירות יער – הכינו בסוף השבוע לביבות רגילות או כוסמת לארוחת בוקר מיוחדת. לאחר שצד אחד מוכן, מפזרים פירות יער קפואים על הצד שעדיין לא מוכן וממתינים מספר דקות לפני ההפיכה. עם יוגורט בטעם וניל אפשר לשים על פנקייק פירות יער מופשרים וחמים.
-
מאפינס פירות יער ופירות – הוסיפו כל פירות יער קפואים למתכון המאפינס שאתם הכי אוהבים. נסה פירות יער שונים וסוגים אחרים של פירות. בננה ואוכמניות, פטל ושוקולד, פירות יער מעורבים, תפוח וסובין הם השילובים האהובים עליי.
-
ברי קוליס – הכינו רוטב פירות יער פשוט שיתאים לעוגות, פודינגים וקינוחים אחרים. מפזרים מעט סוכר על פירות יער קפואים ונותנים להם להפשיר. השתמשו בבלנדר או במעבד מזון להכנת פירה. מעבירים את הרוטב במסננת כדי להיפטר מכל הזרעים אם רוצים רוטב חלק. עוגת לימון טעימה עם קוליס פטל.
-
שייק כחול לארוחת בוקר – מערבבים יחד 1 תפוח קצוץ, 1/4 כוס תותים קפואים, 1/2 כוס פירות יער קפואים, 1/2 בננה, 1 כוס חלב רזה או מיץ אוכמניות, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. הוסף 1/4 כוס שיבולת שועל מגולגלת ליותר סיבים וטעם.
-
עוגת פירות יער שוקולד – הוסף 1 כוס אוכמניות או פטל קפואים לעוגת השוקולד האולטימטיבית ללא גלוטן HFG. זה גורם לעוגה לטעום כמו עוגת היער השחור ויוצר עוגה טעימה ולחה.
-
שטרודל/פשטידות פילו פירות יער ותפוח – מערבבים יחד פרוסות תפוחים טריים או מבושלים ופירות יער קפואים. מוסיפים מעט צימוקים ומעט וניל. לרסס שמן בין 4 דפי פילו כדי שיהיו מוכנים. שים את תערובת הפירות על קצה אחד, ואז גלגל אותה כמו שטרודל. צובעים את המאפה בביצה, ואופים אותו במשך 15 דקות, או עד שהוא פריך.
-
גלידת מרנג פירות יער – מרככים חבילת גלידת וניל עם פחות שומן. מערבבים פנימה פירות יער מעורבים קפואים עם בלנדר. הגלידה אמורה לקבל גוון יפהפה של ורוד. מוסיפים עוד פירות יער וחתיכות שבורות של מרנג. מערבבים את המרנג לאט כדי שלא ישבר. מקפיאים מחדש עד להתייצבות.
-
עוגת פירות יער ובננה – עוגת בננה טעימה עם אוכמניות, boysenberries או פטל. רגע לפני שיוצקים את בלילת העוגה
לתבנית, מקפלים פנימה בעדינות את פירות היער כדי שלא יתפרקו יותר מדי.
האם צריך להפשיר פירות יער קפואים לפני האכילה?
ניתן לאכול פירות יער קפואים חיים, מבושלים או ישר מהשקית. עם זאת, אם אתה מתכוון לאכול אותם חיים, אז חשוב שתפשיר אותם קודם.
איך מפשירים פירות יער קפואים?
שלב 1: שים פירות יער קפואים על צלחת מרופדת בנייר סופג. הפרד את פירות היער כדי שלא יגעו.
שלב 2: הכניסו את פירות היער למיקרוגל והפעילו אותו למצב הפשרה רגיל.
שלב 3: הוציאו אותם מהמיקרוגל כשהם מוכנים ואכלו אותם בדיוק כמו שהייתם אוכלים פטל ופטל שחור טרי.
האם הקפאת פירות יער הורסת חומרים מזינים?
הכי הרבה חומרים מזינים נמצאים בפירות מיד לאחר קטיפתם. הפרי שומר על ערכו התזונתי מכיוון שהוא מוקפא במהירות.