דף הבית » תרופות סבתא » 4 הסעדים של סבתא המומלצים על ידי מומחים ובבית לצרידות ושיעול
ddadadddd dadc daddaad ddeddedcdaddd dadc ddd deddedddd

4 הסעדים של סבתא המומלצים על ידי מומחים ובבית לצרידות ושיעול

הסעדים של סבתא משותפת לשיעול וצרידות

שיעול וצרידות הם בעיות שכיחות שיכולות להיגרם על ידי מגוון מחלות.התסמינים הם בדרך כלל תוצאה של זיהום נגיפי או חיידקי, אלרגיות או חומרים מגרים סביבתיים.למרבה המזל, ישנם מספר תרופות ביתיות וטיפולים מסורתיים שיכולים לעזור להקל על התסמינים הללו.סבתות המליצו על מגוון תרופות במשך מאות שנים, ורבות מהן עדיין משמשות כיום על ידי מומחים ומתרגלים בבית.להלן ארבע סעדים של סבתא המומלצים להקלה על שיעול וצרידות.

דבש ולימון

אחת הסעדים הנפוצים ביותר של סבתא לשיעול וצרידות היא דבש ולימון.דבש הוא מצפה טבעי ואנטי דלקתי, המסייע להפחתת הדלקת בגרון ולהדק את הריר.לימון עוזר להרגיע את הגרון ולהפחית את הגירוי והדלקת.השילוב של שני המרכיבים הללו הופך תרופה מרגיעה ויעילה לשיעול וצרידות.כדי להכין את התרופה, מערבבים כף דבש אחת ומיץ של חצי לימון בכוס מים חמים.שתו את התערובת מספר פעמים ביום עד שהסימפטומים שוככים.

שום ובצל

שום ובצל הם שניהם דמוקסטנטים טבעיים וגם חומרים מצפים, המסייעים לפנות את דרכי הנשימה ולהפחית את הדלקת בגרון.כדי להכין את התרופה, מערבבים כף אחת של בצל קצוץ וכפית אחת של שום קצוץ בכוס מים חמים.אפשר לתערובת לתלול למשך 10 דקות, ואז מסננים ולשתות את התערובת מספר פעמים ביום.

טיפ מועיל

כדי להפוך את התרופה ליותר טעימה, הוסיפו לתערובת כפית דבש.זה יעזור להמתיק את התערובת ולהפוך אותה למהנה יותר לשתות.

תה ג’ינג’ר

ג’ינג’ר הוא אנטי-דלקתי חזק ומציפה, שיכול לעזור להפחית את הדלקת בגרון ולנקות את דרכי הנשימה.להכנת תה ג’ינג’ר, תלול כפית אחת של ג’ינג’ר מגורד בכוס מים חמים למשך 10 דקות.מסננים את התערובת ומוסיפים כפית דבש כדי להמתיק.שתו את התה מספר פעמים ביום עד שהסימפטומים שוככים.

גרגר מי מלח

גרגרי מי מלח הם דרך יעילה להפחתת דלקת ולהפחית את הגירוי בגרון.כדי להכין את התרופה, מערבבים כפית מלח אחת בכוס מים חמים ומערבבים עד להמסת המלח.גרגר את התערובת מספר פעמים ביום עד שהסימפטומים שוככים.

תה צמחים לצרידות ושיעול

תה צמחי מרפא הם אחד הסעדים הפופולריים ביותר של 4 הסבתא המומלצים על ידי מומחים ובבית לצרידות ושיעול.תה צמחי מרפא נחשבים לדרך בטוחה ויעילה לטיפול בצרגניות ושיעול מכיוון שהם בדרך כלל קלים ואין להם תופעות לוואי.ניתן להכין תה צמחי מרפא ממגוון עשבי תיבול, כמו קמומיל, ג’ינג’ר, מנטה ושיקי.ניתן לשלב עשבי תיבול אלה עם מרכיבים אחרים ליצירת תה מרגיע וטעם.

תה קמומיל

תה קמומיל הוא תרופה מצוינת של 4 סבתא לצרידות ושיעול.לקמומיל יש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-בקטריאליות, שיכולות לעזור להפחית דלקת בגרון ובדרכי הנשימה.זה גם מרגיע את הגרון ויכול לעזור להפחית את השיעול.להכנת תה קמומיל, הוסף כפית אחת של פרחי קמומיל מיובשים לכוס מים רותחים.תלול למשך חמש דקות ומסננים.הוסף דבש אם רוצים ושותה עד שלוש כוסות תה קמומיל ביום.

תה ג’ינג’ר

ג’ינג’ר הוא עוד תרופה פופולרית של 4 סבתא לצרידות ושיעול.לג’ינג’ר יש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-פסמודיות, שיכולות לעזור להפחית דלקת ולהפחית את השיעול.להכנת תה ג’ינג’ר, הוסף כפית אחת של שורש ג’ינג’ר טרי מגורד לכוס מים רותחים.תלול במשך עשר דקות ומסננים.הוסף דבש אם תרצה ושותה עד שלוש כוסות תה ג’ינג’ר ביום.

דבש לצרידות ושיעול

דבש הוא עוד תרופה של סבתא נוספת לצרידות ושיעול.דבש הוא חיטוי טבעיויכול לעזור להפחית דלקת בגרון ובדרכי הנשימה.דבש גם מרגיע ויכול לעזור להפחית את השיעול.כדי להשתמש בדבש לצרידות ושיעול, הוסיפו כף דבש אחת לכוס מים חמים ושותה עד שלוש כוסות ביום.

שאיפת קיטור לצרידות ושיעול

שאיפת קיטור היא עוד תרופה של סבתא נוספת לצרידות ושיעול.שאיפת קיטור יכולה לעזור להפחית דלקת בגרון ובדרכי הנשימה ויכולה לעזור להפחית את השיעול.כדי להשתמש בשאיפת קיטור, הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו כמה טיפות של שמנים אתרים כמו אקליפטוס או מנטה.הניחו מגבת מעל הראש ושאפו את הקיטור למשך חמש עד עשר דקות.עשה זאת פעמיים עד שלוש פעמים ביום.

שאלות נפוצות

מה היתרונות של 4 הסעדים של סבתא לצרידות ושיעול?

היתרונות של 4 הסעדים של סבתא לצרידות ושיעול כוללים הפחתת דלקת בגרון ובדרכי הנשימה, הרגעת הגרון והפחתת שיעול.

האם 4 הסעדים של סבתא בטוחים לשימוש?

4 הסעדים של סבתא בדרך כלל בטוחים לשימוש, אולם תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני שתשתמש בתרופות צמחיות כלשהן.

לסיכום, לסיכום, 4 הסעדים של סבתא הם דרך בטוחה ויעילה לטיפול בצרגנות ושיעול.תה צמחים, דבש ושאיפת קיטור הם כולם תרופות מועילות שיכולות להפחית דלקת בגרון ובדרכי הנשימה ולהפחית את השיעול.עדיף תמיד להתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות לפני שתשתמש בתרופות צמחיות כלשהן. רפואת צמחים היא תחום הולך וגדל וישנם תרופות רבות שיכולות לעזור להקל על תסמיני צריבות ושיעול.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן