דף הבית » מידע מקצועי » מה שמים על פירות שלא ישחירו? כל מה שחשוב לדעת
מה שמים על פירות שלא ישחירו

מה שמים על פירות שלא ישחירו? כל מה שחשוב לדעת

פירות יכולים להיות חלק בריא מהתזונה שלך ואתה רוצה לוודא שהם נשארים טריים ולא מקולקלים. ישנן דרכים רבות ושונות לשמר פירות. יש אנשים שמכניסים אותם למקרר, אחרים במקפיא, ויש כאלה בשקית ניילון עם מיץ חומצי כמו מיץ לימון, תפוז או אננס.

כתמים שחורים על פירות הם תוצאה של חמצון. תהליך זה מתרחש כאשר חמצן באוויר מגיב עם פני הפרי וגורם להשחמה.

כדי להימנע מכך, אתה יכול לצפות את הפירות שלך במיץ חומצי כגון מיץ לימון, תפוז או אננס לפני הכנסתו למקרר. החומציות של המיץ תמנע את התרחשות חמצון.

מהן שלוש 5 דרכים למנוע השחמה של פירות?

5 דרכים קלות לשמור על הפירות מהשחמה:

1. אחסן בשקיות מזון אטומות: הכנסת פירות חתוכים לשקיות אטומות שומרת על הלחות פנימה ועוצרת את תגובת האנזימים בפרי עם האוויר.

2. שמים את הפירות בקערת מי מלח. ידוע שמלח, או נתרן כלורי, עוזר לעצור את תהליך החמצון. כל שעליכם לעשות הוא להשרות את הפירות במי מלח ולשטוף אותם היטב במים נקיים. אז, הפרי לא נהיה מלוח מדי.

3. הוסיפו מיץ לימון: כדי שהפירות שלכם לא ישחמו, אפשר לפזר עליהם מיץ לימון. מכיוון שהלימונים חומציים, הם עוזרים לעצור את החמצון ולשמור על טריות הפירות למשך זמן רב יותר.

4. מערבבים עם מי דבש: לפי דיווח באתר אוניברסיטת נברסקה-לינקולן, אפשר לערבב שתי כפות דבש עם כוס מים אחת ואז לערבב את הדבש עם פירות חתוכים.

5. לעטוף עם גומייה: אפשר גם להשתמש בגומייה כדי לקשור את חתיכות הפירות יחד כדי שהאוויר יוכל להגיע אליהן ולגרום להן להשחמה.

מדוע הפירות הופכים לשחורים/שחומים?

פירות הם לרוב בצבע לבן כאשר הם נקצרים. עם זאת, ברגע שהם נחשפים לאוויר, הם מתחילים להתחמצן ולהשחים. זה נובע מתגובה כימית המתרחשת כאשר פירות באים במגע עם חמצן באוויר.

פירות הופכים לשחורים/שחומים עקב חמצון. פירות יכולים להפוך לחום או שחור בהתאם לרמת ה-pH שלהם. רמות pH גבוהות גורמות לפירות להשחמה, בעוד שרמות pH נמוכות גורמות לפירות להשחיר.

אחד הגורמים העיקריים שקובעים אם פרי יהפוך לחום או שחור הוא זמן החשיפה והטמפרטורה. ככל שזמן החשיפה ארוך יותר והטמפרטורה גבוהה יותר, כך גדל הסיכוי שהפרי יתכהה

אילו פירות משחירים/שחומים בקלות?

הפירות המשחירים או חומים בקלות הם תפוחים, אגסים, אפרסקים ובננות.

תפוחים הם לא רק הפרי הפופולרי ביותר בארצות הברית אלא גם אחד הפירות הנפוצים בעולם. הם מגוונים וניתן לאכול אותם חיים, מבושלים או אפילו אפויים. עם זאת, הם הופכים חומים כאשר הם נחשפים לאוויר במשך תקופה ארוכה.

לאגסים יש עור קשה שמגן עליהם מפני חבלות וריקבון בדוכני פירות ובשווקים. עם זאת, הם הופכים חומים כאשר הם נחשפים לאוויר במשך תקופה ארוכה.

אפרסקים הם פרי עסיסי מאוד עם קליפה דקה שהופך חום במהירות כאשר הוא נחשף לאוויר זמן רב מדי. יש להם טעם עז שהופך אותם למושלמים לאפייה או להכנת ריבות.

בננות הן פירות המשחירים או משחימים בקלות בגלל כמות הסוכר הטבעית הגבוהה שהן מכילות.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן