דף הבית » תרופות סבתא » 7 ללא מרשם ותרופות פופולריות ללא מרשם לפצע מזוהם

7 ללא מרשם ותרופות פופולריות ללא מרשם לפצע מזוהם

הבנת פצעים מזוהמים

פצעים מזוהמים הם פצעים שנחשפו לחיידקים, לכלוך ו/או לחומר זר אחר, ודורשים טיפול נוסף בעת ריפוי.בדרך כלל, פצעים מזוהמים מטופלים באנטיביוטיקה כדי להפחית את הסיכון לזיהום.עם זאת, ישנם מספר תרופות ללא מרשם שניתן להשתמש בהן כדי לסייע בטיפול בפצע מזוהם.

7 תרופות ללא מרשם לפצעים מזוהמים

כאשר מתמודדים עם פצע מזוהם, חשוב להקפיד על כך שהוא מרפא אותו כראוי.להלן כמה תרופות ללא מרשם שיכולים לעזור:

1.מי חמצן

מי חמצן הוא חיטוי נפוץ וידוע כמסייע לניקוי פצעים.ניתן ליישם אותו על הפצע עם כדור כותנה או גזה, ויש להשתמש בו בתמיסה של 3%.חשוב לזכור שמי חמצן יכול להיות מעצבן את העור ואסור להשתמש בו במשך יותר מחמישה ימים ברציפות.

2.יוד

יוד הוא חיטוי שניתן להשתמש בו כדי לעזור לנקות ולהגן על פצע מזוהם.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורת תמיסה, ויש להשתמש בו בצורה מדוללת.אין להשתמש ביוד במשך יותר מחמישה ימים ברציפות.

3.מכשפה לוז

לוז מכשפה הוא מטופח טבעי ואנטיספטי שניתן להשתמש בו כדי לסייע בניקוי ולהגן על פצע.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורת תמיסה, ויש ליישם אותו על הפצע עם כדור כותנה או גזה.אסור להשתמש ב- Witch Lazel במשך יותר מחמישה ימים ברציפות.

4.שמן עץ התה

שמן עץ התה הוא חיטוי טבעי ואנטיבקטריאלי טבעי שניתן להשתמש בו כדי לסייע בניקוי ולהגן על פצע.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורת שמן, ויש ליישם אותו על הפצע עם כדור כותנה או גזה.אין להשתמש בשמן עץ התה יותר מחמישה ימים ברציפות.

5.כורכום

כורכום הוא חיטוי טבעי ואנטיבקטריאלי טבעי שניתן להשתמש בו כדי לסייע בניקוי ולהגן על פצע.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורת אבקה, ויש לערבב אותו עם מים ליצירת משחה לפני שהם מיושמים על הפצע.אין להשתמש בכורכום יותר מחמישה ימים ברציפות.

6.שום

שום הוא חיטוי טבעי ואנטיבקטריאלי טבעי שניתן להשתמש בו כדי לסייע בניקוי ולהגן על פצע.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורת אבקה, ויש לערבב אותו עם מים ליצירת משחה לפני שהם מיושמים על הפצע.אין להשתמש בשום יותר מחמישה ימים ברציפות.

7.דבש

דבש הוא חיטוי טבעי ואנטיבקטריאלי טבעי שניתן להשתמש בו כדי לעזור לנקות ולהגן על פצע.ניתן לרכוש אותו ללא מרשם בצורה נוזלית, ויש ליישם אותו על הפצע עם כדור כותנה או גזה.אין להשתמש בדבש יותר מחמישה ימים ברציפות.

טיפ מועיל

כאשר מתמודדים עם פצע מזוהם, חשוב לשמור על הפצע נקי ויבש.לפני שמריחים אחד מהתרופות ללא מרשם, הקפידו לנקות בעדינות את הפצע עם סבון ומים.בנוסף, חשוב לשמור על הפצע מכוסה בתחבושת כדי לסייע בהפחתת הסיכון לזיהום.

משחה אנטיביוטית

משחה אנטיביוטית היא תרופה ללא מרשם לפצע מזוהם.זה עובד על ידי מניעת צמיחה והתפשטות של חיידקים, פטריות ונגיפים בפצע.החומרים הפעילים במשחה אנטיביוטית כוללים bacitracin, neomycin ופולימיקסין B. כאשר הוא מיושם על פצע, המשחה יכולה לעזור להפחית את הסיכון לזיהום.

חשוב לציין כי משחה אנטיביוטיקה אינה מהווה תחליף לטיפול של רופא.אם הפצע אינו מרפא, יש לראות אותו על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות.כמו כן, משחה אנטיביוטית עלולה לגרום לגירוי בעור או לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים, ולכן יש להשתמש בזהירות.

מימן חמצן

מי חמצן הוא תרופה פופולרית ללא מרשם לפצע מזוהם.זהו נוזל חסר צבע המורכב מימן וחמצן.זה עובד על ידי שחרור חמצן כאשר הוא בא במגע עם חומרים אורגניים, כמו חיידקים, פטריות וירוסים.שחרור חמצן מסייע בהרג מיקרואורגניזמים, שיכולים לעזור במניעת זיהום בפצע.

אסור להשתמש ב

מי חמצן על פצעים עמוקים או קשים.זה יכול גם לגרום לגירוי בעור או לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים, ולכן יש להשתמש בזה בזהירות.בנוסף, זה יכול להרוס רקמות בריאות, ולכן אין להשאיר אותה על הפצע למשך זמן ממושך.

שאלות נפוצות: כיצד אוכל להשתמש במי חמצן על פצע?

יש להשתמש במי חמצן של מי חמצן רק על פצעים שטחיים או קלים.כדי להשתמש בו, הרוויו כדור כותנה או כרית גזה עם מי חמצן והפעילו אותו על הפצע.תן לו לשבת על הפצע במשך שלוש עד חמש דקות ואז לשטוף את הפצע במים נקיים.אין להשתמש בו על פצעים עמוקים או קשים.

שמן עץ התה

שמן עץ התה הוא תרופה פופולרית ללא מרשם לפצע מזוהם.זה נגזר מעלי עץ התה, יליד אוסטרליה.בשמן עץ התה יש תכונות חיטוי, אנטיבקטריאליות ונוגדות פטריות, מה שהופך אותו ליעיל במאבק בחיידקים, פטריות ונגיפים בפצע.

אין להשתמש בשמן עץ התה על פצעים עמוקים או קשים.זה יכול גם לגרום לגירוי בעור או לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים, ולכן יש להשתמש בזה בזהירות.בנוסף, זה יכול לגרום לשינוי צבע העור, ולכן אין להשתמש בו על הפנים או באזורים אחרים בגוף הנראים.

שאלות נפוצות: כיצד אוכל להשתמש בשמן עץ התה על פצע?

יש להשתמש בשמן עץ התה רק על פצעים שטחיים או קלים.כדי להשתמש בו, מערבבים שמן עץ תה חלק אחד עם תשעה חלקים מים והרוויחו כדור כותנה או כרית גזה עם התמיסה.החל אותו על הפצע ותן לו לשבת שלוש עד חמש דקות.יש לשטוף את הפצע במים נקיים.אין להשתמש בו על פצעים עמוקים או קשים.

סיכום

ניתן להשתמש בתרופות ללא מרשם לטיפול בפצע מזוהם.אלה כוללים משחה אנטיביוטית, מי חמצן ושמן עץ התה.אמנם תרופות אלה יכולות להיות יעילות, אך אין להשתמש בהן על פצעים עמוקים או קשים.בנוסף, הם יכולים לגרום לגירוי בעור או לתגובה אלרגית אצל אנשים מסוימים, ולכן יש להשתמש בהם בזהירות.אם הפצע אינו מרפא, יש לראות אותו על ידי איש מקצוע בתחום הבריאות.

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן