הסעדים של סבתא לשיעול ליחה
עונת הצטננות והשפעת הנפוצה מעבירה שיעול של ליחה, ובעוד שהרפואה המודרנית מציעה מגוון אפשרויות לטיפול בהן, אנשים רבים עדיין מסתמכים על הסעדים של סבתא להקלה.סעדים אלה הועברו לאורך דורות ועדיין נחשבים ליעילים כיום.המשך לקרוא לחמש תרופות של סבתא מוסמכת ובריאה לשיעול ליחה.
1.דבש וג’ינג’ר
דבש וג’ינג’ר הם שני מרכיבים חזקים שיש להם תכונות אנטי דלקתיות והם מצוינים להרגעת כאב גרון.להכנת סירופ שיעול, מערבבים שתי כפות של ג’ינג’ר מגורד טרי עם כוס דבש ומבשלים במשך רבע שעה.מסננים את התערובת ולוקחים כף כל שעתיים.לחלופין, תוכלו להוסיף שתי כפות דבש וקמצוץ ג’ינג’ר טחון לכוס מים חמים ולשתות אותם כמה פעמים ביום.
2.לימון ודבש
לימון ודבש שניהם מצוינים לטיפול בשיעול ליחה.שלב את המיץ של לימון אחד עם שתי כפות דבש וקח כף כל שעתיים עד שלוש שעות.אתה יכול גם להוסיף מיץ של לימון אחד ושתי כפות דבש לכוס מים חמים ולשתות אותו פעמיים עד שלוש ביום.
טיפ ייחודי:
לקבלת תרופה טעימה יותר, נסה להוסיף כמה פרוסות ג’ינג’ר טרי לתערובת.
3.סירופ שום ובצל
שום ובצל ידועים שניהם בזכות התכונות האנטי -חיפושיות והאנטי -ויראליות שלהם, מה שהופך אותם למצוינים לטיפול בשיעול ליחה.להכנת סירופ, מערבבים חלקים שווים של שום ומיץ בצל עם דבש ומערבבים עד שהוא סירופ סמיך.קח כפית אחת מהסירופ שלוש פעמים ביום להקלה.
4.חומץ תפוחים
חומץ סיידר תפוחים ידוע בתכונותיו האנטי -ויראליות והנטי -פטריות, מה שהופך אותו לתרופה מצוינת לשיעול ליחה.מערבבים כף אחת של חומץ תפוחים עם כף דבש אחת וכוס מים חמים.שתו אותו פעמיים עד שלוש ביום להקלה.
5.כורכום
כורכום הוא נוגד חמצון וחומר נוגד דלקתי חזק שיכול לעזור להרגיע שיעול ליחה.מערבבים כפית אחת של אבקת כורכום עם כוס חלב חם ושותה אותה פעמיים עד שלוש ביום.אתה יכול גם להוסיף קמצוץ של פלפל שחור כדי להגביר את יעילות התרופה.
אלה חמש תרופות סבתות מוסמכות ובריאות לשיעול ליחה.הקפד תמיד לבדוק עם הרופא שלך לפני שתשתמש בתרופות צמחיות כלשהן, במיוחד אם אתה בהריון או מניקה.בנוסף לתרופות אלה, הקפידו להשיג הרבה מנוחה ולשתות המון נוזלים שיעזרו לגופכם להילחם בזיהום.
תרופות צמחים
תרופות צמחיות משמשות זה מכבר לטיפול במגוון מחלות, כולל שיעול ליחה.להלן חמש תרופות של סבתא מוסמכת ובריאה לשיעול ליחה:
1.תה ג’ינג’ר
ג’ינג’ר שימש זה מכבר ברפואה מסורתית לטיפול בשיעול והצטננות.תה ג’ינג’ר הוא תרופה קלה ויעילה לשיעול ליחה.להכנת תה ג’ינג’ר, הרתיחו כמה פרוסות ג’ינג’ר טרי בכוס מים למשך חמש דקות.מסננים את התה ומוסיפים כפית דבש.שתו את התה בזמן שהוא עדיין חם.
2.מיץ בצל
מיץ בצל הוא בעל משותף טבעי וניתן להשתמש בו כדי להפחית את כמות הריר בגרון.להכנת מיץ בצל, סחטו את המיץ מכמה בצל ומערבבים אותו עם כפית דבש וכפית מיץ לימון.שתו את התערובת הזו פעמיים או שלוש ביום.
3.חלב כורכום
לכורכום יש תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-ויראליות שיכולות לעזור להפחית את הסימפטומים של שיעול ליחה.להכנת חלב כורכום, הוסף כפית אחת של אבקת כורכום לכוס חלב חם.מערבבים את התערובת היטב ושותים אותה בזמן שהיא עדיין חמה.
4.חומץ תפוחים
חומץ סיידר תפוחים הוא בעל צופה טבעי ויכול לעזור לפרק ריר ולהפחית את הסימפטומים של שיעול ליחה.כדי ליצור סירופ חומץ תפוחים, מערבבים כף אחת של חומץ תפוחים עם כף דבש אחת ושתי כפות מים.לִשְׁתוֹתתערובת זו שלוש פעמים ביום.
5.תה מנטה
למנטה יש תכונות אנטי -פסמודיות ומציפות שיכולות לעזור להפחית את הסימפטומים של שיעול ליחה.להכנת תה מנטה, הרתיחו כמה עלי מנטה טריים בכוס מים למשך חמש דקות.מסננים את התה ומוסיפים כפית דבש.שתו את התה בזמן שהוא עדיין חם.
שאלות נפוצות קשורות
ש: באיזו תדירות עלי לשתות את התרופות לשיעול ליחה?
ת: עדיף לשתות את הסעדים לליחה שיעול פעמיים או שלוש ביום.עם זאת, חשוב לציין כי סעדים אלה אינם מהווים תחליף לייעוץ וטיפול רפואי.עדיף תמיד להתייעץ עם רופא אם הסימפטומים של שיעול הליחה נמשכים.
מסקנה
שיעול ליחה יכול להיות מצב מטריד לניהול, אך ישנם כמה תרופות של סבתא מוסמכת ובריאה שיכולים לעזור להפחית את הסימפטומים.ניתן להשתמש בתה ג’ינג’ר, מיץ בצל, חלב כורכום, חומץ תפוחים ותה מנטה כדי להפחית את הסימפטומים של שיעול ליחה.עם זאת, חשוב לציין כי סעדים אלה אינם מהווים תחליף לייעוץ וטיפול רפואי.אם הסימפטומים של שיעול הליחה נמשכים, עדיף תמיד להתייעץ עם רופא. wikipedia.org מספק מידע נוסף על המצב.