דף הבית » תרופות סבתא » 23 תרופות סבתות אורגניות ויעילות לנדודי שינה במהלך ההיריון

23 תרופות סבתות אורגניות ויעילות לנדודי שינה במהלך ההיריון

נדודי שינה במהלך ההיריון: סקירה כללית

הריון יכול להיות חוויה מרגשת ומוחצת עבור נשים רבות.יחד עם השמחה של ציפייה לחיים חדשים לעולם יכולים להגיע לתסמינים לא נוחים, כמו נדודי שינה.נדודי שינה במהלך ההיריון מתרחשים ביותר ממחצית מכל הנשים ההרות ויכולות להיגרם על ידי מגוון גורמים, כולל שינויים הורמונליים, לחץ, חרדה ואי נוחות גופנית.

אמנם חשוב לישון לילה טוב במהלך ההיריון, אך ייתכן שלא יהיה מומלץ לטיפולים מסורתיים לנדודי שינה כמו תרופות.למרבה המזל, ישנם מספר תרופות סבתות אורגניות ויעילות לנדודי שינה במהלך ההיריון שיכולים לספק הקלה.

הסעדים של סבתא אורגנית ויעילה לנדודי שינה במהלך ההיריון

1.תה קמומיל

תה קמומיל הוא אחד התרופות הטבעיות הפופולריות ביותר לנדודי שינה.זה מזמן הוא משמש כמרושע עדין ויכול לעזור להרפות את הגוף והנפש.תה קמומיל בטוח לנשים בהריון וניתן לצרוך אותו עד שלוש פעמים ביום.

2.לבנדר

לבנדר הוא תרופה פופולרית נוספת לנדודי שינה.זה שימש במשך מאות שנים כדי לגרום להרפיה ולשפר את איכות השינה.ניתן להשתמש בו במגוון צורות, כולל שמנים אתרים, תאים ותה.

3.Passionflower

Passionflower הוא עשב ששימש במשך מאות שנים לטיפול בנדודי שינה ובנושאים אחרים הקשורים לשינה.יש לו תכונות מרגיעות ויכול לעזור להפחית את הלחץ והחרדה.ניתן לקחת פרח פסיסה בצורה של תה או תמיסה.

4.פעילות גופנית

פעילות גופנית יכולה להועיל לנדודי שינה במהלך ההיריון.פעילויות בעלות השפעה נמוכה כמו הליכה, שחייה ויוגה יכולות לעזור להפחית את הלחץ ולשפר את איכות השינה.חשוב לדבר עם הרופא שלך לפני שתתחיל תוכנית אימונים במהלך ההיריון.

5.דיקור סיני

דיקור סיני הוא טכניקת רפואה סינית מסורתית שיכולה לעזור בשיפור השינה.זה כרוך בהכנסת מחטים קטנות לנקודות ספציפיות בגוף.ניתן להשתמש בדיקור סיני לטיפול במגוון מצבים, כולל נדודי שינה.

6.ארומתרפיה

ארומתרפיה היא סוג של רפואה טבעית המשתמשת בשמנים אתרים לשיפור הבריאות והרווחה.ניתן להשתמש בשמנים אתרים מסוימים, כמו לבנדר וקמומיל, לקידום הרפיה ולשיפור איכות השינה.

7.תוספי צמחים

תוספי צמחים יכולים להיות דרך מועילה לטיפול בנדודי שינה במהלך ההיריון.כמה עשבי תיבול המשמשים בדרך כלל לטיפול בנדודי שינה כוללים שורש ולריאן, מזור לימון וכשות.חשוב לדבר עם הרופא שלך לפני שאתה לוקח תוספי צמחים כלשהם.

8.הימנע מקפאין ואלכוהול

קפאין ואלכוהול יכולים להפריע לשינה, ולכן חשוב להימנע מהם בערב.יש להימנע מקפאין לאחר השעה 14:00, ואילו יש להימנע מאלכוהול לחלוטין.

9.אכלו ארוחות קלות

אכילת ארוחות קלות בערב יכולה לעזור בשיפור איכות השינה.מזונות שיכולים לעזור לקדם שינה כוללים מוצרי חלב, בננות, שיבולת שועל ואגוזים.

10.הפחתת לחץ

מתח הוא אחד הגורמים השכיחים ביותר לנדודי שינה במהלך ההיריון.מציאת דרכים להפחתת לחץ יכולה לעזור בשיפור איכות השינה.פעילויות להפחתת לחץ כמו יוגה, מדיטציה ונשימה עמוקה יכולות להועיל.

11.צור שגרת שינה מרגיעה

יצירת שגרת שינה מרגיעה יכולה לעזור לקדם שינה טובה יותר.זה יכול לכלול פעילויות כמו אמבטיה חמה, קריאת ספר או ביצוע מתיחות קלות.

12.קבל הרבה אוויר צח

קבלת אוויר צח במהלך היום יכול לעזור לקדם שינה טובה יותר בלילה.טיול או בילוי בחוץ יכול להועיל.

13.הימנע מתנומות במהלך היום

ניפוי במהלך היום יכול להפריע לשינה בלילה, ולכן עדיף להימנע מהם.אם אתה צריך לנמנם, הגבל אותו ללא יותר מ 20 דקות בשעות אחר הצהריים המוקדמות.

14.קום מהמיטה אם אינך יכול לישון

אם שוכבת במיטהיותר מ 20 דקות מבלי שתוכל לישון, עדיף לקום מהמיטה ולעשות משהו אחר עד שתרגיש עייף.

15.השתמש בטיפול קל

טיפול קל הוא טכניקה

חלק 2: תרופות טבעיות למאבק בנדודי שינה הקשורים להריון

נדודי שינה הקשורים להריון יכולים לקחת מחיר לבריאות האישה, וכתוצאה מכך תשישות, תנודות במצב הרוח ואפילו אי נוחות גופנית.למרבה המזל, ישנם תרופות טבעיות העומדות לרשותם במאבק בבעיה זו.להלן 23 תרופות סבתות אורגניות ויעילות שעשויות לעזור לנשים בהריון לישון לילה טוב יותר.

1.תה צמחים ותוספי מזון

תה צמחי מרפא כמו קמומיל, פסיפלורה ולבנדר יכולים לעזור להרגיע ולהרגיע את הגוף והנפש, מה שמקל על היפוך לישון.בנוסף, נטילת תוספי מגנזיום או סידן עשויה לעזור בשיפור איכות השינה ומשך זמן.

2.ארומתרפיה

ניתן להשתמש בארומתרפיה כדי לסייע בשיפור איכות השינה.ניתן לפזר שמנים אתרים כמו לבנדר, יסמין וברגמוט באוויר או ליישם אותה באופן אקטואלי כדי לגרום לתחושות של רוגע ורגיעה.

3.פעילות גופנית

פעילות גופנית במהלך היום יכולה לעזור בשיפור איכות השינה ומשך זמן בלילה.תרגילים בעלי השפעה גבוהה כמו ריצה או אירובי יכולים לעזור לעייף את הגוף, ואילו יוגה ומתיחות יכולים לעזור להרפות את הגוף והנפש.

4.שינויים תזונתיים

ביצוע שינויים בתזונה יכול גם לעזור בשיפור איכות השינה ומשך הזמן.אכילת ארוחות קטנות יותר לאורך כל היום, הימנעות מארוחות כבדות ועשירות בערב, וניתוק לקפאין יכול כולם לעזור בשיפור איכות השינה.בנוסף, אכילת חטיפים עתירי סיבים וחלבון עתיר חלבון לאורך היום יכולה לעזור לשמור על רמות הסוכר בדם יציבות ולהפחית את הסיכון להתעוררות של לילה.

5.הימנע ממריצים

ממריצים כמו קפאין, ניקוטין ואלכוהול יכולים כולם להפריע לאיכות השינה ומשך הזמן.לכן חשוב להגביל או להימנע מחומרים אלה.

6.טכניקות הרפיה

טכניקות הרפיה כמו מדיטציה, נשימה עמוקה והרפיה של שרירים מתקדמת יכולים לעזור להפחית לחץ וחרדה, מה שעלול להקל על ההירדמות.

7.קבע שגרת שינה

הקמת שגרת שינה רגילה יכולה לעזור לאמן את הגוף לזהות מתי הגיע הזמן לישון.זה יכול לכלול אמבטיה חמה, קריאה או האזנה למוזיקה מרגיעה.

8.הפוך את חדר השינה לנוח

מה שהופך את חדר השינה לנוח חשוב לשיפור איכות השינה.זה יכול לכלול לוודא שהחדר כהה ומגניב, באמצעות וילונות האפלה או מסיכת עיניים, ובעל מצעים נוחים.

9.קח תנומות במהלך היום

נטילת תנומות במהלך היום יכולה לעזור להפחית את העייפות ולשפר את הערנות, מה שמקל על ההירדמות בלילה.

10.הימנע מאלקטרוניקה לפני השינה

שימוש במכשירים אלקטרוניים כמו טלפונים, טאבלטים ומחשבים יכול להפריע לאיכות השינה ומשך הזמן.לכן חשוב להימנע ממכשירים אלה לפני השינה.

מסקנה

הריון יכול לגרום למגוון בעיות שינה, כולל נדודי שינה.למרבה המזל, ישנם תרופות טבעיות העומדות לרשותם במאבק בבעיה זו.על ידי ניצול 23 הסעדים של סבתא אורגנית ויעילה אלה, נשים בהריון יכולות לישון טוב יותר של לילה ולשפר את בריאותן הכללית.

שאלות נפוצות: כיצד אוכל לשפר את איכות השינה במהלך ההיריון?

  • קבע שגרת שינה רגילה.
  • קח תנומות במהלך היום.
  • הימנע ממריצים כמו קפאין, ניקוטין ואלכוהול.
  • לבצע שינויים תזונתיים.
  • פעילות גופנית במהלך היום.
  • השתמש בטכניקות הרפיה.
  • השתמש בארומתרפיה.
  • שתו תה צמחים וקחו תוספי מזון.
  • הפוך את חדר השינה לנוח.
  • הימנע משימוש באלקטרוניקה לפני השינה.

לסיכום, ישנם תרופות טבעיות רבות שיכולות לעזור בשיפור איכות השינה במהלך ההיריון, כמו קביעת שגרת שינה רגילה, נטילת תנומות במהלך היום, הימנעות מגירוינמלים, ביצוע שינויים תזונתיים, פעילות גופנית במהלך היום, תוך שימוש בטכניקות הרפיה, שימוש בארומתרפיה, שתיית תה צמחים ונטילת תוספי מזון, מה שהופך את חדר השינה לנוח ונמנע משימוש באלקטרוניקה לפני השינה.בעזרת תרופות אלה, נשים בהריון יכולות לישון טוב יותר של לילה

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן