8 תרופות ביתיות שיעזרו להקל על עומס האף
גודש באף הוא בעיה שכיחה שיכולה להיגרם על ידי מספר גורמים.מהקור הנפוץ לאלרגיות, זיהומים בסינוסים ואפילו שינויים במזג האוויר, זה יכול להיות קשה למצוא הקלה.למרבה המזל, ישנם מספר תרופות ביתיות, המועברות מהסבתות שלנו, שיכולות לעזור להפחית את חומרת הסימפטומים שלך.להלן 19 תרופות סבתא מנוסות ואמיתיות על גודש באף.
1.שאפו קיטור
אחת הדרכים הפשוטות והיעילות ביותר להפחתת גודש באף היא לשאוף קיטור.הרתיחו כמה כוסות מים בסיר ומאפשרים לאדים למלא את החדר.לאחר מכן, שאפו את הקיטור למשך 10 עד 15 דקות כדי לסייע בפינוי מעברי האף.אתה יכול גם להוסיף כמה טיפות של שמנים אתרים, כמו אקליפטוס או מנטה, למים כדי לפתוח עוד יותר את דרכי הנשימה שלך.
2.שתו תה חם
תה חם הוא דרך נהדרת להרגיע את כאב הגרון ולהפחית את עומס האף.תה צמחי מרפא, כמו קמומיל, ג’ינג’ר ופפרמינט, מועילים במיוחד.אתה יכול גם להוסיף דבש ולימון לתה להקלה נוספת.
טיפ
הוסף קמצוץ של פלפל קאיין לתה שלך כדי לעזור לפנות את מעברי האף שלך.
3.השתמש בסיר נטי
סיר נטי הוא מכשיר קטן דמוי תה המשמש לשטיפת מעברי האף.זה יכול לעזור לשטוף אלרגנים, חיידקים ורעלים שעלולים לגרום לגודש האף שלך.כל שעליך לעשות הוא למלא את סיר נטי בתמיסת מלח ולהטות את הראש מעל כיור או קערה.לאחר מכן, שפכו את הפיתרון לנחיריים אחד ואפשרו לו לזרום את הנחיר השני.
4.גרגר עם מי מלח
גרגלי עם מי מלח היא דרך נהדרת נוספת להפחית את גודש האף.פשוט מערבבים כפית מלח אחת עם כוס מים חמים.לאחר מכן, גרגרו את הפיתרון למשך 30 שניות, ומקפידים להגיע לחלק האחורי של גרונכם.חזור על זה מספר פעמים ביום כדי לעזור להפחית את העומס.
תה צמחים לעומס האף
תה צמחי מרפא הם אחד התרופות הסבתות הפופולריות ביותר לגודש באף.לתה צמחי מרפא יש תכונות אנטי דלקתיות, אנטיבקטריאליות, ראיות ומגניבות.מנטה, ג’ינג’ר, קמומיל, אקליפטוס, שורש מרשמלו ומרווה הם כמה מעשבי התיבול הנפוצים ביותר המשמשים בתה כדי לסייע בטיפול בגודש באף.להכין תה צמחים לגודש באף, תלול כפית אחת של העשב שנבחר במים רותחים למשך 10-15 דקות.סננו את עשבי התיבול לפני השתייה.שתו עד שלוש כוסות תה צמחים ליום במשך יומיים -שלושה.
שאיפת קיטור לגודש באף
שאיפת קיטור היא עוד אחת מתרופות הסבתות הפופולריות לעומס האף.שאיפת קיטור היא דרך פשוטה ויעילה להפחתת דלקת ולשחרור ריר.כדי לבצע שאיפת אדים, הביאו סיר מים לרתיחה והוסיפו עשבי תיבול כמו אקליפטוס, מנטה, רוזמרין או קמומיל.הניחו מגבת מעל הראש ונשענים מעל הסיר, שאפתם את האדים דרך האף.עשה זאת במשך 10-15 דקות.שאיפת קיטור יכולה להיעשות גם עם מכשיר אדים או מאדה.
שאיפת קיטור עם שמנים אתרים
שאיפת קיטור יכולה להיעשות גם עם שמנים אתרים כדי לסייע בהפחתת הדלקת ולשחרר ריר.ניתן להוסיף שמנים אתרים כמו אקליפטוס, מנטה, רוזמרין או קמומיל למים רותחים ולשאוף למשך 10-15 דקות.ניתן להוסיף שמנים אתרים גם למכונת אדים או מאדה.
שטיפת מי מלח לגודש באף
שטיפת מי מלח היא עוד אחת מתרופות הסבתא לעומס האף.שטיפת מי מלח יכולה לעזור להפחית את הדלקת ולשחרר ריר.כדי להכין שטיפה של מי מלח, מערבבים כפית מלח אחת בכוס מים חמים.נשען מעל כיור ושפוך את הפיתרון לנחיריים אחד תוך שמירה על הנחיר האחר סגור.הפיתרון ינקז מהנחיריים האחר.עשו זאת פעמיים ביום במשך יומיים -שלושה.
שאלות נפוצות
מהן כמה תרופות לסבתא לגודש באף?
כמה מהתרופות הסבתות הפופולריות ביותר לעומס האף כוללות אותותה RBAL, שאיפת קיטור, שאיפת קיטור עם שמנים אתרים ושטיפה של מי מלח.
באיזו תדירות עלי לבצע את הסעדים לגודש באף?
יש לעשות תה צמחים ושאיפת קיטור פעמיים עד שלוש ביום במשך יומיים -שלושה.יש לעשות שטיפת מי מלח פעמיים ביום במשך יומיים -שלושה.
לסיכום, 19 תרופות מנוסות וסבתא אמיתיות בגודש באף יכולות להיות יעילות להפחתת דלקת, שיפולי ריר ומתן הקלה מעומס האף.תה צמחי מרפא, שאיפת קיטור, שאיפת קיטור עם שמנים אתרים ושטיפת מי מלח הם חלק מהתרופות הסבתות הפופולריות.עם זאת, חשוב להתייעץ עם רופא לפני שתנסה אף אחד מהתרופות הללו. גודש באף יכול להיות סימפטום של מצבים רפואיים רבים, ולכן חשוב לאבחן אותו כראוי לפני שתנסה תרופות ביתיות כלשהן.