מה זה צרבת?
צרבת היא סימפטום שכיח של ריפלוקס חומצה, שהוא מצב בו חומצת הקיבה זורמת לוושט.תחושת השריפה המורגשת יכולה להיות מאוד לא נוחה ויכולה להימשך שעות.אנשים רבים חווים צרבת ואינם מבינים כיצד לנהל אותה.למרבה המזל, ישנם מספר תרופות ביתיות שיכולות לעזור להקל על תסמיני הצרבת.
14 תרופות ביתיות לצרבת
מאמר זה דן ב -14 תרופות ביתיות לצרבת שעליכם לדעת, כולל שינויים באורח החיים, תרופות צמחי מרפא ותרופות ללא מרשם.אמנם תרופות אלה יכולות להפחית את הסימפטומים של צרבת, אך חשוב להבין שהם אינם תרופה ויש להשתמש בהם בשילוב עם שינויים בתזונה ואורח החיים לתוצאות מיטוביות.בנוסף, חשוב לפנות לייעוץ רפואי אם צרבת נמשכת או מחמירה.
14 תרופות ביתיות לצרבת כדאי לדעת
צרבת היא מצב נפוץ המאופיין בתחושת שריפה בחזה ובגרון הנגרם כתוצאה מרפלוקס חומצי.אמנם זה יכול להיות לא נוח, אך ישנם תרופות ביתיות רבות שיכולות לעזור להפחית את חומרת התסמינים ותדירותם.להלן 14 תרופות לבית לצרבת שעליך לדעת.
1.שינויים באורח החיים
הצעד הראשון בניהול צרבת הוא לבצע שינויים באורח החיים.זה כולל הימנעות ממאכלים שמעוררים צרבת, כמו קפה, שוקולד ומזונות חריפים.עליכם להימנע מארוחות גדולות, שיכולות להפעיל לחץ נוסף על הסוגר הוושט התחתון.בנוסף, אכילת ארוחות קטנות יותר ותכופות יותר לאורך היום יכולה לעזור להפחית את תסמיני הצרבת.שינויים אחרים באורח החיים כוללים הימנעות משכיבה אחרי ארוחה, לא לבוש בגדים מתאימים ולהימנע מעישון.
2.תרופות צמחיות
תרופות צמחיות הן תרופה ביתית פופולרית לצרבת.אלה כוללים תה קמומיל, אלם חלקלק, שורש מרשמלו ולוש.בנוסף, אתה יכול לנסות ליטול כמוסות ג’ינג’ר או מנטה, שיש להם תכונות אנטי דלקתיות שיכולות להפחית את תסמיני צרבת.
3.תרופות ללא מרשם
תרופות ללא מרשם יכולות לעזור גם להפחית את חומרת תסמיני הצרבת שלך.אלה כוללים נוגדי חומצה, המנטרלים את החומצה בבטן, וחוסמי H2, המונעים ייצור חומצת קיבה.אתה תמיד צריך לדבר עם הרופא שלך לפני שאתה נוטל תרופות חדשות.
4.תרופות לבית
ישנם מספר תרופות ביתיות שיכולות לעזור להפחית את תסמיני הצרבת.אלה כוללים שתיית כוס חלב קר, אכילת בננה או תפוח, או ללעוס חתיכת מסטיק.בנוסף, תוכלו לנסות לשתות תערובת של כפית אחת של סודה לשתייה וכוס מים.
5.הימנע ממזון טריגר
מזונות מפעילים הם מזונות שיכולים להחמיר את תסמיני הצרבת שלך.אלה כוללים אוכל שומני או מטוגן, אוכל חריף, שום, בצל, עגבניות, פירות הדר ומשקאות מוגזים.חשוב לזהות אילו מזונות מפעילים את צרבתך ולהימנע מהם.
6.הימנע מבגדים הדוקים
בגדים מתאימים, במיוחד סביב המותניים, יכולים להפעיל לחץ נוסף על הסוגר הוושט התחתון, שיכול להחמיר תסמיני צרבת.חשוב ללבוש בגדים רופפים כדי להפחית את הסיכון לצרבת.
7.הרם את הראש בזמן שינה
שינה עם ראשך מוגבה יכולה לעזור להפחית את תסמיני הצרבת שכן היא מונעת את עליית חומצת הקיבה לוושט.ניתן לעשות זאת על ידי הנחת טריז קצף מתחת למזרן שלך או שימוש בכריות נוספות.
8.הימנע משכיבה לאחר האכילה
כשאתה נשכב לאחר האכילה, חומצת הקיבה יכולה בקלות רבה יותר לעלות לוושט.לכן, חשוב להישאר זקוף לאחר הארוחות לפחות שעתיים -שלוש כדי להפחית את הסיכון לצרבת.
9.להפסיק לעשן
עישון יכול להחמיר את תסמיני הצרבת שלך מכיוון שהוא מרגיע את הסוגר הוושט התחתון, שיכול לאפשר לחומצת הקיבה לעלות לוושט.הפסקת עישון יכולה גם להפחית את הסיכון שלך oF פיתוח סיבוכים נוספים מצרבת.
10.לרדת במשקל
היותו עודף משקל מגדיל את הסיכון להתפתחות צרבת, מכיוון שהוא מגביר את הלחץ על הקיבה.ירידה במשקל יכולה לעזור להפחית את חומרת התסמינים ותדירותם.
11.אכלו ארוחות קטנות יותר
אכילת ארוחות גדולות יכולה להפעיל לחץ נוסף על הקיבה, מה שעלול להחמיר תסמיני צרבת.אכילת ארוחות קטנות יותר ותדירות יותר לאורך היום יכולה לעזור להפחית את הסיכון לצרבת.
12.הימנע ממשקאות טריגר
משקאות מסוימים יכולים להחמיר תסמיני צרבת, כולל קפה, אלכוהול ומשקאות מוגזים.חשוב להימנע ממשקאות אלה