דף הבית » תרופות סבתא » 14 תרופות ביתיות לצרבת ושיעול
daadaddaddaa dddaadddaa dcdadaddaa ddaddaddc

14 תרופות ביתיות לצרבת ושיעול

הגורמים והתסמינים של צרבת ושיעול

צרבת ושיעול הם שניים מהתסמינים השכיחים ביותר של מחלת ריפלוקס במערכת העיכול (GERD), הפרעת עיכול הפוגעת בכ- 20% מאוכלוסיית ארה”ב.הגורם העיקרי ל- GERD הוא הסוגר הוושט התחתון החלש (LES), שאינו מצליח להיסגר כראוי ומאפשר לחומצת הקיבה לגבות לוושט.זה גורם לתחושת צריבה בחזה, המכונה צרבת, ויכול גם להוביל לשיעול.תסמינים שכיחים אחרים של GERD כוללים ריגורגיטציה, כאבי חזה, קשיי בליעה וטעם חומצי בפה.

14 תרופות ביתיות לצרבת ושיעול

כשמדובר בטיפול בתסמינים של GERD, ישנם מספר תרופות ביתיות שתוכלו לנסות לפני שתפנו לתרופות.להלן 14 תרופות ביתיות לצרבת ושיעול שיכולים לעזור להקל על הסימפטומים שלך ולהפחית את הסיכון לפגיעה נוספת בוושט שלך.

1.הרם את הראש שלך

הרמת הראש בזמן השינה יכולה לעזור להפחית את הסיכון לריפלוקס חומצה.העלאת הראש בכריות נוספות יכולה לעזור לשמור על חומצת הקיבה במקומה, למנוע ממנו להיכנס לוושט שלך.

2.התרחק ממזון טריגר

מזונות מסוימים יכולים לעורר תסמיני GERD, ולכן חשוב לזהות את הטריגרים שלך ולהימנע מהם.מזונות טריגר נפוצים כוללים אוכל מטוגן ושומני, פירות הדרים, מזון חריף, קפאין ואלכוהול.

3.אכלו ארוחות קטנות יותר

אכילת ארוחות קטנות יותר בתדירות גבוהה יותר לאורך היום יכולה לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD.אכילת ארוחות גדולות יכולה להציף את מערכת העיכול שלך ולהכניס מאמץ נוסף על הסוגר הוושט התחתון שלך, ולהגדיל את הסיכון לריפלוקס חומצי.

4.הימנע מנשנושים מאוחרים בלילה

אכילה מאוחרת בלילה יכולה להגביר את הסיכון לתסמיני GERD, שכן שכיבה לאחר האכילה יכולה להקל על חומצת הקיבה להיכנס לוושט שלך.אם אתה נוטה ל- GERD, נסה להימנע מאכילה לפחות שעתיים לפני השינה.

5.להפסיק לעשן

עישון יכול להחליש את הסוגר הוושט התחתון ולהגדיל את הסיכון לתסמיני GERD.הפסקת עישון יכולה לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD ולהפחית את הסיכון הכללי שלך לפתח מצבים בריאותיים חמורים אחרים.

6.הימנע מבגדים צמודים

לבישת בגדים הדוקים עלולה להפעיל לחץ נוסף על הבטן ולהקל על חומצת הקיבה לגבות לוושט שלך.הימנעות מבגדים צמודים יכולה לעזור להפחית את תסמיני ה- GERD.

7.לרדת במשקל

להיות עודף משקל או השמנת יתר עלול להתאמץ נוסף על הסוגר הוושט התחתון שלך, ולהגדיל את הסיכון לתסמיני GERD.ירידה במשקל יכולה לסייע בהפחתת הסיכון לתסמיני GERD ומצבים בריאותיים אחרים.

8.נסה ללעוס מסטיק

לעיסת מסטיק לאחר הארוחות יכולה לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD.מסטיק לעיסה עוזר לעורר את ייצור הרוק, שיכול לעזור לנטרל חומצת קיבה ולהפחית את הסיכון לצרבת.

9.נסה ליקריץ

ליקריץ יכול לעזור להפחית את הסיכון לצרבת ותסמיני GERD אחרים.ליקריץ יש תכונות אנטי דלקתיות טבעיות שיכולות לעזור להפחית את הדלקת בוושט ולהפחית את הסיכון לריפלוקס חומצה.

10.שתו חומץ תפוחים

שתיית כמות קטנה של חומץ תפוחים לפני הארוחות יכולה לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD.חומץ סיידר תפוחים מסייע באיזון רמות החומציות בקיבה ולהפחית את הסיכון לריפלוקס חומצה.

11.קח ג’ינג’ר

ג’ינג’ר יכול לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD.לג’ינג’ר תכונות אנטי דלקתיות טבעיות שיכולות לעזור להפחית את הדלקת בוושט ולהפחית את הסיכון לריפלוקס חומצה.

12.נסה מיץ אלוורה

שתיית מיץ אלוורה יכולה לעזור להפחית את הסיכון לתסמיני GERD.אלוורה יכולה לעזור להרגיע את הוושט ולהפחית את הסיכון לצרבת.

13.קח תמיסת סודה לשתייה

ערבוב כפית של סודה לשתייה עם כוס מים יכול לעזור לנטרל חומצת קיבה ולהפחית את הסיכון לצרבת.

14.

14 תרופות ביתיות לצרבת ושיעול

צרבת ושיעולשתיים מהתלונות הבריאותיות הנפוצות ביותר.אמנם ישנם מגוון של תרופות ללא מרשם ומרשם שמרשם שניתן להשתמש בהן לטיפול בכל מצב, אך אנשים רבים מעדיפים להשתמש בתרופות טבעיות כאלטרנטיבה.להלן רשימה של 14 תרופות ביתיות שיכולות לעזור להקל על תסמיני צרבת ושיעול.

תרופות צמחי מרפא

  • ג’ינג’ר: ג’ינג’ר הוא תרופה צמחית פופולרית למגוון מחלות, כולל צרבת ושיעול.ניתן לצרוך ג’ינג’ר בצורות רבות, כמו למשל במשקה, כתוסף או במזון.בנוסף, ניתן ליישם זנגביל באופן אקטואלי כדי לעזור להפחית דלקת.
  • ליקריץ: ליקריץ הוא עשב הנפוץ כדי לעזור להרגיע את הצרבת והשיעול.זה זמין במגוון צורות, כגון תה, תמצית או תוסף.חשוב לציין כי לא צריך לצרוך ליקריץ על ידי נשים בהריון או כאלו עם לחץ דם גבוה.
  • קמומיל: קמומיל הוא עשב פופולרי המשמש לטיפול בצרבת ושיעול.זה נצרך לרוב בצורה של תה, וניתן לקחת אותו עד ארבע פעמים ביום כדי לעזור להרגיע את הסימפטומים של שני המצבים.

שינויים תזונתיים

  • הימנע ממזונות מפעילים: מזונות מסוימים, כמו מזונות חריפים, חומציים או עתירי שומן, יכולים לעורר צרבת ושיעול.הימנעות ממזונות אלה יכולה לעזור להפחית את חומרת התנאים הללו.
  • לאכול ארוחות קטנות יותר: אכילת ארוחות קטנות יותר לאורך היום יכולה לעזור להפחית את צרבת השיעול.אכילת ארוחות גדולות עלולה לגרום לבטן להיות מלאה מדי, מה שעלול לעורר תסמינים.
  • שתיית מים: שתיית הרבה מים לאורך היום יכולה לעזור להפחית את הסימפטומים של צרבת ושיעול.בנוסף, שתיית מים יכולה לעזור לריר דק, שיכול לעזור להרגיע שיעול.

שינויים באורח החיים

  • הימנע מאלכוהול וקפאין: אלכוהול וקפאין יכולים גם לעורר צרבת ושיעול.הימנעות או הגבלת צריכה של משקאות אלה יכולה לעזור להפחית את חומרת הסימפטומים.
  • להפסיק לעשן: עישון יכול להחמיר את הסימפטומים של צרבת ושיעול כאחד.הפסקת עישון יכולה לעזור להפחית את חומרת הסימפטומים.
  • הפחתת לחץ: לחץ יכול להחמיר את הסימפטומים של צרבת ושיעול.נקיטת צעדים להפחתת לחץ, כמו תרגול טכניקות הרפיה או שינה מספקת, יכולה לעזור להקל על תסמינים.

תרופות אחרות

  • חומץ תפוחים: חומץ תפוחים עשוי לעזור להפחית את תסמיני צרבת ושיעול.ניתן לקחת אותו בצורה נוזלית או בקפסולה.
  • סודה לשתייה: סודה לשתייה יכולה לעזור להפחית את תסמיני צרבת ושיעול.ניתן לקחת אותו בצורה נוזלית או בקפסולה.
  • דבש: ידוע כי דבש מסייע בהפחתת תסמיני צרבת ושיעול.ניתן לצרוך אותו במגוון דרכים, כמו למשל במשקה, כתוסף או במזון.

ניתן להשתמש ב

14 תרופות ביתיות אלה כדי לסייע בהפחתת תסמיני צרבת ושיעול.עם זאת, חשוב לזכור כי סעדים אלה אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי מקצועי.אם הסימפטומים נמשכים או מחמירים, חשוב לפנות לטיפול רפואי.

שאלות נפוצות

האם יש תופעות לוואי הקשורות לתרופות ביתיות אלה?


מרבית הסעדים הביתיים המפורטים לעיל נחשבים לבטוחים ויש להם תופעות לוואי מינימליות.עם זאת, חשוב לדבר עם רופא לפני שנטילת תוספי מזון או תרופות צמחיות, מכיוון שהם עלולים לתקשר עם תרופות אחרות או לגרום לתופעות לוואי אחרות.

האם אוכל לקחת תרופות אלה עם תרופות מרשם?

חשוב לדבר עם רופא לפני שאתה לוקח תרופות ביתיות בשילוב עם תרופות מרשם.כמה סעדים עשויים לקיים אינטראקציה עם תרופות, ולכן חשוב לדבר עם רופא כדי להבטיח שבטוח לקחת את שניהם.

ניתן להשתמש ב

14 תרופות ביתיות אלה כדי להקל על תסמיני צרבת ושיעול.עם זאת, חשוב לזכור כי תרופות אלה אינן תחליף ל- M המקצועיותעצה רפואית.אם התסמינים נמשכים או מחמירים, חשוב לפנות לטיפול רפואי

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן