ההיסטוריה של הסעדים של סבתא
נאמר שלסבתות יש דרך מיוחדת לדעת מה לעשות כדי לשמור על בריאות משפחותיהן.יש להם מגוון של תרופות ביתיות ומרקונות טבעיים שנמסרו במשך דורות, ורבים מהתרופות הללו הפכו לחלק מחיי היומיום שלנו.החל ממרפאות טבעיות ועד תה צמחי מרפא, סבתות היו תמיד מגוון רחב של תרופות כדי לשמור על משפחותיהן בריאות ובאופן טוב.
אחד התרופות הפופולריות ביותר הוא שמן עץ התה, שמקורו בעלים של עץ המלאלוקה האלטרנטיבי.שמן עץ התה שימש במשך מאות שנים לטיפול במגוון מחלות, כולל דלקות עור, הצטננות ואפילו אלרגיות.יש לו ריח מובהק ונעים, וניתן להשתמש בו במספר דרכים.
מה היתרונות של שמן עץ התה?
בשמן עץ התה מגוון תכונות מועילות, כולל תכונות אנטי דלקתיות, חיטוי, אנטי פטרייתי ואנטי-ויראלי.ידוע גם שהוא מסייע בהפחתת דלקת, להרגיע עקיצות חרקים ואף להפחית את מראה הצלקות.ניתן להשתמש בו באופן אקטואלי למגוון מצבי עור, כולל אקנה, אקזמה ופסוריאזיס.
ניתן להשתמש בשמן עץ התה גם לטיפול במגוון זיהומים בדרכי הנשימה והסינוסים.ידוע שהוא יעיל בטיפול בהצטננות, שיעול וגודש בחזה.נמצא כי הוא יעיל בטיפול בגרון כואב וזיהומי אוזניים.
לבסוף, שמן עץ התה הוא תרופה טבעית מצוינת לטיפול באלרגיות.נמצא כי הוא יעיל להפחתת הסימפטומים של קדחת השחת ואלרגיות עונתיות אחרות.
כיצד להשתמש בשמן עץ התה לתרופות של סבתא
בעת שימוש בשמן עץ התה לתרופות של סבתא, חשוב להשתמש בו נכון.להלן כמה טיפים מועילים שיש לזכור:
- תמיד מדללים שמן עץ התה עם שמן נשא, כמו שמן שקדים או שמן קוקוס, כאשר משתמשים בו באופן אקטואלי.
- השתמש בכמה טיפות של שמן עץ התה במגזר אדים לטיפול בזיהומים בדרכי הנשימה.
- הכינו תערובת שמן עץ התה ומים והשתמשו כגרגר לגרונות כואבים.
- מערבבים כמה טיפות שמן עץ התה עם שמן נשא ושימוש כדחיסה לטיפול בזיהומים בעור.
- הכינו תערובת שמן עץ תה ודבש כדי להרגיע את כאב הגרון.
- הוסף כמה טיפות שמן עץ התה לאמבטיה לטיפול במצבי העור.
- הוסף כמה טיפות שמן עץ התה לשמפו לטיפול בקשקשים.
- מערבבים כמה טיפות שמן עץ התה עם מים ושימוש בשטיפת פנים לטיפול באקנה.
- הכינו שמן עץ התה ותערובת סודה לשתייה והשתמשו ככף רגל כדי להתייחס לכף הרגל של הספורטאי.
טיפ ייחודי ומועיל
כאשר משתמשים בשמן עץ התה לתרופות של סבתא, חשוב לזכור ששמן עץ התה הוא שמן חזק מאוד ויש להשתמש בו במשורה.עדיף להתחיל עם כמות קטנה ולהגדיל בהדרגה את הסכום לפי הצורך.לעולם אל תבטל שמן עץ התה, מכיוון שהוא יכול להיות רעיל אם נלקח באופן פנימי.
תרופות של סבתא – באמצעות שמן עץ התה
לשמן עץ התה יש ריבוי שימושים כתרופה טבעית – ניתן להשתמש בו לטיפול במצבי העור, להפחתת דלקת ואפילו להילחם בכמה חיידקים.סבתות העבירו את סודות התרופות של שמן עץ התה במשך דורות, והיתרונות של שמן זה מוערכים לעתים קרובות.להלן 12 מהשימושים הנפוצים ביותר בשמן עץ התה שהועברו במשפחות.
1.טיפול באקנה
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול באקנה ולהפחתת הדלקת שמגיעה עם פריצות.לשימוש, פשוט דלל את השמן בשמן נשא כמו קוקוס או חוחובה, והחל אותו על האזור הנגוע.בשימוש קבוע, שמן עץ התה יכול לעזור להפחית את כמות החיידקים הגורמים לאקנה על העור ולהפחית דלקת.
2.טיפול בכף הרגל של הספורטאי
שמן עץ התה הוא אנטי פטרייתי טבעי שהופך אותו לטיפול אידיאלי לכף הרגל של הספורטאי.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הגירוד והדלקת הנגרמת מכף רגלו של הספורטאי.
3.טיפול בכוויות שמש
שמן עץ התה יכול לשמש גם לטיפול בכוויות שמש.לשם כך, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.התכונות האנטי דלקתיות והריפוי של השמן יסייעו בהפחתת האדמומיות, הכאב והדלקת הקשורים לכוויות שמש.
4.טיפול בפצעים בקור
ניתן להשתמש בשמן עץ התה גם לטיפול בפצעים קרים.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים לפצעים בקור.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
5.טיפול שלפוחיות
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול בשלפוחיות.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים לשלפוחיות.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
6.טיפול ביבלות
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול ביבלות.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים ליבלות.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
7.טיפול בתסמינים קור
ניתן להשתמש בשמן עץ התה גם לטיפול בתסמינים קרים.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן בעזרת שמן נשא ומורחים אותו על החזה והגב.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים להצטננות.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
8.טיפול בשיעול
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול בשיעול.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן בעזרת שמן נשא ומורחים אותו על החזה והגב.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים לשיעול.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
9.טיפול בעקיצות חרקים
ניתן להשתמש בשמן עץ התה גם לטיפול בעקיצות חרקים.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים לעקיצות חרקים.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
10.טיפול בזיהומי עור
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול בזיהומים בעור.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים לזיהומים בעור.זה יכול גם לעזור להאיץ את תהליך הריפוי.
11.טיפול בזיהומים פטרייתיים
ניתן להשתמש ב
שמן עץ התה לטיפול בזיהומים פטרייתיים.לשימוש, מערבבים כמה טיפות של השמן עם שמן נשא ומורחים אותו על האזור הפגוע.זה יעזור להפחית את הדלקת והכאב הקשורים ל