מהי עצירות התרופות של סבתא?
עצירות התרופות של סבתא היא מונח המשמש לתיאור מצב בו קשישים חווים קושי בהעברת שרפרפים בגלל תופעות לוואי של תרופות שהם נוטלים.זוהי בעיה שכיחה בקרב קשישים, שלעתים קרובות נוטלים תרופות מרובות בו זמנית, מה שעלול להשפיע על הגוף.התרופות יכולות להאט את תהליך העיכול, מה שמוביל לעצירות.
מהם הסימפטומים?
אם קרוב משפחתך הקשיש סובל מעצירת תרופות, הם עלולים לחוות תסמינים כמו צואה קשה, קושי להעביר צואה, אי נוחות בבטן ותחושה של פינוי לא שלם.הם עשויים גם לחוות תיאבון מופחת, בחילה, נפיחות ומגונות גזים.
מה גורם לעצירות התרופות של סבתא?
ישנן תרופות רבות שיכולות לגרום לעצירות תרופות בקרב קשישים.אלה כוללים אופיאטים, אנטיכולינרגים, תרופות נוגדות דיכאון, נוגדי עווית, אנטי -יתר לחץ דם, משתנים, ונוגדי פרכוסים.
כיצד מטפלים בעצירות התרופות של סבתא?
הטיפול בעצירות תרופות תלוי בגורם הבסיסי.אם העצירות נגרמת כתוצאה מתרופות, חשוב לדבר עם הרופא שלך על שינוי או הפסקת התרופות.טיפולים אחרים כוללים הגדלת צריכת מים וסיבים סיבים, פעילות גופנית באופן קבוע, באמצעות משלשל ולקיחת מרכך צואה.
טיפ מועיל
עבור אנשים קשישים הסובלים מעצירות תרופות, חשוב לוודא שהם מקבלים מספיק נוזלים וסיבים תזונתיים.הגדל את צריכת המים שלהם על ידי הצעת להם מים לאורך כל היום והוספת פירות וירקות לתזונה שלהם.זה יעזור להפוך את הצואה שלהם לרכה וקלה יותר לעבור.
מה גורם לעצירות התרופות של סבתא?
עצירות התרופות של סבתא היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות רבות שהיא עשויה לקחת.סוג זה של עצירות נגרם כתוצאה מתרופות המפחיתות את פעולת השרירים בדופן המעי, ומאטים את תנועת המזון והפסולת דרך מערכת העיכול.תרופות נפוצות העלולות לגרום לעצירות התרופות של סבתא כוללות אופיואידים, תרופות אנטיכולינרגיות, חוסמי תעלות סידן, משתנים, תרופות נוגדות דיכאון ונוגדי פרכוסים.
כיצד להתייחס לעצירות התרופות של סבתא
הדרך הטובה ביותר להתייחס לעצירות התרופות של סבתא היא לזהות תחילה את הגורם.אם התרופות שלה גורמות לעצירות שלה, הרופא שלה עשוי להיות מסוגל להתאים את המינון או להעביר אותה לתרופה אחרת.אם זה לא אפשרי, ישנם כמה טיפולים אחרים שעשויים לעזור.
שינויים תזונתיים ואורח חיים
ביצוע שינויים בתזונה ואורח חיים יכול להיות יעיל מאוד בטיפול בעצירות התרופות של סבתא.הגדלת צריכת הסיבים שלה יכולה לעזור להוסיף בתפזורת לצואה ולהקל על המעבר.לאכול יותר פירות, ירקות ודגנים מלאים יכול לעזור.בנוסף, הגדלת צריכת המים שלה יכולה לעזור להשאיר אותה לחות ועשויה גם לעזור לשמור על תנועות המעי שלה קבועות.פעילות גופנית יכולה גם לעזור לשמור על מערכת העיכול שלה פעילה וסדירה.
תרופות ללא מרשם
תרופות ללא מרשם כמו משלשלים, תוספי סיבים ומרככי צואה עשויים להועיל גם בטיפול בעצירות התרופות של סבתא.חשוב לדבר עם הרופא שלה לפני שהיא נטילת תרופות ללא מרשם, מכיוון שחלקן עשויות לקיים אינטראקציה עם התרופות שנקבעו לה.
טיפולים אלה יכולים לעזור בטיפול בעצירות התרופות של סבתא, אך חשוב לזכור שהדרך הטובה ביותר למנוע זאת היא לדבר עם הרופא שלה על כל תרופות שהיא נוטלת ולשאול על תופעות הלוואי הפוטנציאליות.
שאלות נפוצות בנושא עצירות התרופות של סבתא
ש: מהי עצירות התרופות של סבתא?
א: עצירות התרופות של סבתא היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות רבות שהיא עלולה לקחת.סוג זה של עצירות הוא סיבהעל ידי תרופות המפחיתות את פעולת השרירים בדופן המעי, מאטים את תנועת המזון והפסולת דרך מערכת העיכול.תרופות נפוצות העלולות לגרום לעצירות התרופות של סבתא כוללות אופיואידים, תרופות אנטיכולינרגיות, חוסמי תעלות סידן, משתנים, תרופות נוגדות דיכאון ונוגדי פרכוסים.
ש: כיצד ניתן לטפל בעצירות התרופות של סבתא?
א: הדרך הטובה ביותר להתייחס לעצירות התרופות של סבתא היא לזהות תחילה את הגורם.אם התרופות שלה גורמות לעצירות שלה, הרופא שלה עשוי להיות מסוגל להתאים את המינון או להעביר אותה לתרופה אחרת.אם זה לא אפשרי, ביצוע שינויים בתזונה ואורח חיים, כמו הגדלת צריכת הסיבים והמים שלה ופעילות גופנית, ולקיחת תרופות ללא מרשם כמו משלשלים, תוספי סיבים ומרככי צואה עשויים להועיל גם בטיפול בתרופות של סבתא עצירות של סבתא.ו
עצירות התרופות של סבתא יכולה להיות מצב קשה לניהול, אך בעזרת הרופא שלה וכמה שינויים בתזונה ואורח החיים, ניתן לנהל אותה ביעילות.הקפידה לדבר עם הרופא שלה על כל תרופות שהיא נוטלת ותופעות הלוואי הפוטנציאליות שלהן היא הדרך הטובה ביותר למנוע עצירות תרופות.בנוסף, ללמוד יותר על עצירות התרופות של סבתא, כמו הגדרת Wikipedia , יכול לעזור לה ו-הרופא שלה מקבל את ההחלטות הטובות ביותר לטיפול שלה.