סינוסיטיס – 4 תרופות ביתיות שימושיות
סינוסיטיס הוא מצב שכיח הפוגע במיליוני אנשים מדי שנה.זה נגרם על ידי דלקת בסינוסים, שהם החללים הקטנים והמלאים באוויר שנמצאים מאחורי האף, המצח והלחיים.תסמינים של סינוסיטיס יכולים לכלול כאבי פנים ולחץ, כאבי ראש, גודש ועייפות.אם לא מטופלים, זה יכול להוביל לבעיות בריאותיות חמורות יותר.למרבה המזל, ישנם מספר תרופות ביתיות שיכולות לעזור להפחית את תסמיני הסינוסיטיס ולספק הקלה.
כיצד לטפל בסינוסיטיס בבית
סינוסיטיס יכול להיות כואב מאוד ולא נוח, אך החדשות הטובות הן שיש כמה תרופות ביתיות שעשויות לעזור להקל על התסמינים.להלן ארבעה מהתרופות היעילות ביותר שתוכלו לנסות בבית:
שאיפת קיטור
שאיפת קיטור היא אחת התרופות הבירותיות הטובות ביותר לסינוסיטיס.זה עוזר לפתוח את הסינוסים ולשחרר ריר, ומאפשר לו להתנקז יותר.לשם כך, הביאו סיר מים לרתיחה.הסר אותו מהאש והוסף כמה טיפות של שמן אקליפטוס.הניחו את הפנים על הסיר וכסו את ראשכם במגבת.שאפו את הקיטור למשך 5-10 דקות.
השקיה באף
השקיה באף היא עוד תרופה ביתית נהדרת לסינוסיטיס.זה עוזר לשטוף את הריר ולהפחית דלקת.לשם כך, מלאו סיר נטי עם מים פושרים, סטריליים והוסיפו קמצוץ מלח.נשען מעל כיור והטה את הראש לצד.מניחים את זרבובית הסיר בנחיר העליון ושופכים בעדינות את המים לנחיריים.המים ינקזו את הנחיר האחר.חזור על הצד השני.
שמנים אתרים
ניתן להשתמש בשמנים אתרים גם כדי לסייע בהפחתת תסמיני הסינוסיטיס.חלק מהשמנים האתריים היעילים ביותר לסינוסיטיס כוללים אקליפטוס, מנטה ושמן עץ התה.לשימוש, הוסף כמה טיפות מהשמן שבחרת למפזר או מאדה ושאיף את האדים הארומטיים למשך 15-20 דקות.ניתן גם להוסיף כמה טיפות של השמן לקערת מים מהבילים ולשאוף את הקיטור למשך 5-10 דקות.
תה צמחי מרפא
תה צמחי מרפא הם גם דרך נהדרת לעזור להפחית את תסמיני הסינוסיטיס.כמה מעשבי התיבול הטובים ביותר למטרה זו כוללים שורש ג’ינג’ר, כורכום ושורש.להכנת תה, הוסף 1 כפית מהעשב שבחרת ל -2 כוסות מים רותחים.תן לזה תלול למשך 10-15 דקות, ואז מסננים ושותים.
טיפ ייחודי
שתיית שפע נוזלים יכולה גם לעזור להפחית את תסמיני הדלקת הסינוסיטיס.להישאר לחות יעזור לדלל את הריר ולהקל עליו להתנקז.נסה לשתות לפחות 8 כוסות מים ביום ולהימנע ממשקאות עשירים בסוכר וקפאין.
על ידי ביצוע תרופות ביתיות פשוטות אלה, אתה יכול להפחית את הסימפטומים של סינוסיטיס ולקבל הקלה מאי הנוחות שהיא גורמת.זכור להתייעץ עם הרופא שלך אם הסימפטומים לא משתפרים או אם הם מחמירים.
4 תרופות ביתיות חיוניות לסינוסיטיס
סינוסיטיס הוא מצב שכיח הפוגע במיליוני אנשים ברחבי העולם.זוהי דלקת בסינוסים העלולים לגרום לכאב, לחץ וקושי לנשום.למרבה המזל, ישנם כמה תרופות ביתיות שיכולות לעזור בטיפול בסימפטומים של סינוסיטיס.להלן ארבע מהתרופות הביתיות היעילות ביותר לסינוסיטיס.
1.שאיפת קיטור
שאיפת קיטור היא אחת התרופות הפופולריות ביותר לבית לסינוסיטיס.זה עוזר לפתוח את קטעי האף ולנקות את הריר.כדי להשתמש בשיטה זו, תזדקק לקערת מים חמים, מגבת ושמנים אתרים (אם תרצו).הניחו את פניכם מעל הקערה ועלו את המגבת מעל ראשכם כדי ליצור אוהל.שאפו את הקיטור למשך 5-10 דקות.הוסף כמה טיפות של שמנים אתרים למים לקבלת יתרונות נוספים.
2.השקיה באף
השקיה באף היא תרופה ביתית יעילה נוספת לסינוסיטיס.זה עוזר לשטוף את הריר ולהפחית דלקת.אתה יכול להשתמש בסיר נטי פשוט או במזרק נורה מלא בתמיסת מלח.שופכים בעדינות את תמיסת המלח לנחירית אחת ומאפשרים לו לנקז את הצד השני.חזור עלהצד השני.יש לעשות זאת 1-2 פעמים ביום.
3.תרופות צמחיות
ניתן להשתמש גם ב
תרופות צמחיות לטיפול בסינוסיטיס.חלק מעשבי התיבול היעילים ביותר כוללים אקליפטוס, ג’ינג’ר ופפרמינט.ניתן לקחת עשבי תיבול אלה בצורה של תה, תנודות או כמוסות.הם פועלים להפחתת הדלקת ולנקות את הריר.אתה יכול גם להוסיף כמה טיפות של שמנים אתרים לקערת מים חמים ולשאוף את הקיטור.
4.דחיסה חמה וקרה
קומפרסים חמים וקרים הם עוד תרופה ביתית מועילה לסינוסיטיס.הדחיסה החמה מסייעת להפחתת הדלקת ולפתוח את מעברי האף.הדחיסה הקרה יכולה לעזור להפחית נפיחות וכאב.כדי להשתמש בשיטה זו, תזדקק לשני מטליות.משרים בד אחד במים חמים והשני במים קרים.מרחו את הבד החם על האזור למשך 5 דקות ואז עברו לבד הקר למשך 5 דקות נוספות.חזור על מספר פעמים ביום.
שאלות נפוצות
ש: כמה זמן לוקח לתרופות ביתיות לעבוד למען סינוסיטיס?
א: היעילות של תרופות ביתיות תלויה בחומרת המצב.רוב האנשים חווים הקלה תוך מספר ימים.עם זאת, יתכן שייקח כמה שבועות עד שהסימפטומים ישכזו לחלוטין.
מסקנה
דלקת סינוסיטיס היא מצב שכיח העלול לגרום לכאב ולקושי בנשימה.למרבה המזל, ישנם כמה תרופות ביתיות שיכולות לעזור להפחית את הסימפטומים.שאיפת קיטור, השקיה באף, תרופות צמחי מרפא וקומפרס חמים וקרים הם כולם תרופות ביתיות יעילות לסינוסיטיס.אמנם תרופות אלה יכולות לעזור, אך חשוב לפנות לטיפול רפואי אם התסמינים נמשכים או מחמירים.למידע נוסף על סינוסיטיס תוכלו לבקר ב wikipedia.org .