ישנן כמה דרכים למנוע מפירות חתוכים להשחיר. דרך אחת היא לפזר עליהם סוכר. סוכר יאט את תהליך החמצון וישמור על טריות הפירות שלך למשך זמן רב יותר. דרך נוספת היא לצפות את הפירות החתוכים במיץ לימון או חומץ תפוחים. חומצת הלימון במוצרים אלו גם תאט את תהליך החמצון ותשמור על טריות הפירות שלך למשך זמן רב יותר.
ישנם שני סוגים עיקריים של פירות המשחירים כאשר הם נחתכים: בננות ואבוקדו.
בננות משחירות בגלל שהן מתחמצנות כשהעור נשבר. תהליך החמצון הופך את הסוכרים הטבעיים בפרי לחומר כהה הנקרא מלנין.
אבוקדו זה סיפור אחר. הם אינם מתחמצנים כי יש להם אנזים הנקרא פוליפנול אוקסידאז, המפרק את התרכובות הפנוליות בבשרם ליצירת מלנין.
החדשות הטובות הן שיש דרכים למנוע מהפירות האלה להשחיר, כדי שתוכלו ליהנות מהם כמה שיותר זמן!
ישנן כמה דרכים למנוע מפירות חתוכים להשחיר.
1. שומרים את הפירות החתוכים בקערת מים או חלב.
2. מוסיפים למים או החלב מיץ לימון לפני הוספת הפירות.
3. מוסיפים חומץ למים או לחלב לפני הוספת הפירות.
הכנה מגש פירות
על מנת להכין מגש פירות כדאי להתחיל בשטיפת הפירות. לאחר מכן, עליך לחתוך את הפירות לחתיכות ולהניח אותם על מגש. אפשר להוסיף למנה גם קישוט כמו עלי נענע או פרוסות לימון.
הכנת מגש פירות היא קלה וניתן לעשות זאת תוך פחות מ-10 דקות!
מגש פירות הוא מנה המכילה סוגים שונים של פירות טריים. הוא מוגש בדרך כלל כמתאבן או כקינוח. הרעיון המרכזי מאחורי המנה הזו הוא להציע לאורחים אלטרנטיבה בריאה למנות אחרות עם תכולת סוכר גבוהה.
ניתן להכין מגש פירות בדרכים רבות, אך הפופולריות ביותר הן:
– מגש גדול של פירות טריים חתוכים
– מגש של פירות טריים שלמים
– מגש של פירות וירקות טריים חתוכים
– מגש של פירות וירקות שלמים
– כוסות פירות
איך לשמור פירות חתוכים טריים במקרר
פירות חתוכים הם תוספת טעימה ובריאה לכל ארוחה. עם זאת, החיסרון הוא שהוא לא מחזיק מעמד זמן רב כמו חתיכות פרי שלמות. הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות של פירות חתוכים במקרר היא להניח אותם בכלי עם מכסה אטום או בניילון.
המפתח לשמירה על טריות פירות חתוכים במקרר הוא בקרת לחות. הפרי ירקב אם הוא נרטב מדי ויתייבש אם הוא יבש מדי.
ישנן שתי דרכים שבהן תוכל לשמור פירות חתוכים טריים במקרר: באמצעות מיכל אטום או באמצעות ניילון.
הדרך הטובה ביותר לשמור על טריות פירות חתוכים במקרר היא להניח חתיכת עטיפת פרי על גבי החתיכות החתוכים. זה ימנע מהם להתייבש וישמור על טריותם למשך תקופה ארוכה יותר.
הסיבה לכך היא שעטיפת הפירות יוצרת אטימה אטומה המונעת בריחת לחות, שאחרת תגרום להתייבשות החתיכות החתוכים.
כיצד נוכל למנוע השחמה של פירות וירקות
השחמה של פירות וירקות נגרמת על ידי חמצון של התרכובות הפנוליות הטבעיות. ההשחמה מושפעת מגורמים כמו טמפרטורה, אור ותכולת מים.
על מנת למנוע השחמה של פירות וירקות, עלינו לאחסן אותם בתנאים קרירים עם לחות נמוכה ולהרחיק אותם מאור השמש.
פירות וירקות רגישים להשחמה כאשר הם נחתכים בגלל התגובה המתרחשת בין משטחי החתך לאוויר. הסיבה לכך היא שהחמצן באוויר מגיב עם תרכובות פנוליות על פני הפירות והירקות, מה שגורם להשחמה.
זו הסיבה שיש לאחסן פירות וירקות בכלי אטום עם מטלית לחה או מגבת נייר כדי למנוע מהם להתייבש. המטלית הלחה או מגבת הנייר יסייעו לשמור על התייבשות הפרי או הירק, מה שיעזור למנוע את השחמתם.
מאמרים קשורים:
- מה שמים על פירות שלא ישחירו? כל מה שחשוב לדעת
- מה ההבדל בין סוכר פירות לסוכר לבן? כל מה שחשוב לדעת
- האם אפשר להכין סלט פירות מראש? כל מה שחשוב לדעת
- הנה משהו שלא ידעתם עליו: איפה אפשר לקנות פירות יער טריים?
- הנה משהו שלא ידעתם על אילו פירות לתת לתינוק בן חצי שנה?
- האם מותר לאכול פירות לאחר הארוחה? כל מה שחשוב לדעת